کنس پژوهی با موضوع چگونه می توانم مشکل افت تحصیلی مهدی را برطرف کنم ؟یک مقاله کامل

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی :  ورد 

نوع فایل :  .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد اسلاید : 11صفحه

اینجانب .................. دانشجوی ترم 6رشته ی علوم تربیتی دانشگاه امام خامنه ای گرگان به عنوان کارورز در مدرسه شاهد پسران گرگان واقع در رسالت 40 ، حضور یافتم .

این مدرسه دارای ساختمان 2 طبقه و حیاط بزرگی است . وقتی از در سفید حیاط مدرسه واد می شوی ، ساختمان آموزشی تقریبا نو ساز و در پشت ساختمان آموزشی سرویس بهداشتی و شیر آبخوری قرار دارد . مدرسه چندان دارای فضای سبز نیست و تنها 3 ، 4 تا تنه ی درخت به چشم می خورد ، از نظر بهداشت محیطی نیز در سطح بسیار خوبی است .

کلاس دوم ب که در طبقه ی اول قرار داره با 28 دانش اموز ، اندازه ی کلاس متناسب با تعداد دانش آموزان است . این کلاس دارای دانش آموزانی نسبتا شلوغ است .

زنگ ریاضی بود . معلم از یکی از دانش آموزان خواست تا فعالیت کتاب را که درباره ی جمع ساعت بود حل کند . بعد از حل و توضیح آن دانش آموز ، معلم از دانش آموزی به نام مهدی خواست پای تخته بیاید ابتدا او از آمدن امتناع کرد ولی با اصرار معلم مجبور شد که بیاید. فرشته با یک حالتی که انگار نمی توانست حرف بزند دستش را روی اعداد می گذاشت و معلم با او همکاری کرده و اعداد را بلند برایش می خواند ، رفتار مهدی توجه ی من را به خود جلب کرد سوالات زیادی ذهنم را در گیر کرد . بعد از اینکه مهدی سر جایش نشست در نیمکت پشت سر او نشستم تا اعمال او را از نزدیک مشاهده کنم . مهدی بلافاصله مداد خود را برداشت و تمرین صفحه ی بعدی فعالیت را که شامل 4 عمل جمع ساعت بود را حل کرد ، از آنجایی که دو عمل جمع آسان بود آن دو را به راحتی حل کرد ولی دو عمل جمع دیگر را از آنجایی که باید تبدیل واحد صورت گیرد نتوانست به درستی حل کند مثلا جمع دو عدد 36 دقیقه و 42 دقیقه را 78 دقیقه نوشت . زنگ تفریح به صدا در آمد از معلم خواستم تا چند دقیقه ای وقتشان را به من بدهند  از ایشان درباره ی وضعیت درسی مهدی پرسیدم جواب دادند که از نظر درسی ضعیف است و نیاز به تمرین و تکرار بیشتر برای تثبیت آنچه که فرا گرفته دارد و اینکه مهدی دارای لکنت زبان و کم شنواست . در زنگ های بعدی تمام حواسم به مهدی بود اغلب در کلاس آرام بود و چندان با دوستانش رابطه برقرار نمی کرد ، بعد از آن تصمیم گرفتم مشکل مهدی را حل کنم .

 

 

 

 

 

   پژوهش و توسعه حرفه ای                                                                                                                        

گرد آوری اطلاعات ( شواهد 1 )

مقدمه :

بی تردید یکی از نعمتهای گرانقدر الهی نعمت کلام است. از جمله نشانه ها و معیارهایی سنجش میزان هوش، مهارت برقراری روابط اجتماعی، اعتماد به نفس، احساس و نگرش، مسئولیت پذیری، قدرت یادگیری استدلال، منطقی انتقال معلومات، اخلاق، ادب و هنر فرد، سخن گفتن و مهارت کلامی اوست. رشد کلامی کودکان در گرو وجود الگوهای اصلی همچون پدر و مادر و شنیدن صحبتهای آنها است. با کودکان به زبان ایشان در حد فهم و ادراک آنان باید سخن گفت، اما شمرده و آرام و صحیح با سلاست و ملاطفت، از تکرار کلام به زبان شکسته باید اجتناب نمود. لکنت زبان هرگز عیب و عار نیست، بدزبانی، غیرحق و ناروا سخن گفتن ننگ و زشت است، لکنت زبانی می توان با تمرین و بهره گیری از تخصص گفتار درماندگان مجرب درمان نمود. اما بد زبانی ( فحش، دروغ) غیبت و تهمت ناروایی را باید با ایمان اخلاص شجاعت اخلاقی و تقویت اراده و اعتماد به نفس اصلاح نمود. ناتوانی کلامی می تواند موجب سرخوردگی و کاهش اعتماد به نفس کودکان شود، مخصوصا زمانی وان راپیر (دهقانی 1369 ص8) معتقد بود درمان لکنت اولیه بهتر است از طریق بحث با والدین صورت گیرد و اگر چنانچه لازم است کار درمان مستقیم انجام شود. این کار از طریق ارائه مهارتهای شخصی کودک و مهارتهای گفتاری صورت می گیرد. تحقیقات زیادی درباره نقش والدین و روشهای درمانی ناشی از آن انجام شده است. برای مثال توماس کروکوپر ( خجسته مهر 1373 س 37 ) معتقد است والدین کودکان لکنتی دانش و اطلاعات اندکی درباره ی لکنت و پیامدهای روانی و اجتماعی بر کودک و بزرگسال لکنتی دارند.

روش گرد آوری اطلاعات :

با مطالعه ی تحقیق حفصه محمدیان که درباره ی مشکل افت تحصیلی دانش آموزی به نام سارا بود متوجه شدم که سارا نیز مشکل فرشته را که لکنت زبان است دارد . یکی از شایع ترین اختلالات گفتار و زبان لکنت زبان است که با تداخل در برقراری ارتباط مناسب بین افراد ایجاد می شود ،طبعا بر دیگر جنبه های زندگی فرد تاثیر خواهد گذاشت . ( خلیلی ، 1382 ، ص 1 ) این محقق با کسب اطلاعات از خود دانش آموز ، اولیا و معلمان سال گذشته و جاری توانسته علت اصلی لکنت زبان دانش آموز را شناسایی کرده ودریافت که همین لکنت علت اصلی مشکل تحصیلی سارا بوده است . این پژوهشگر با مشاهده ی رفتار سارا متوجه ی استرس او در مشارکت در فعالیت های کلاسی شد و پس از برقراری رابطه ی عاطفی نزدیک با وی متوجه ی این موضوع شد که ریشه ی این مشکل مسخره شدن توسط دیگر دانش آموزان بود و با ارائه ی راهکارهایی مثل سپردن مسئولیت به وی  و قرار دادن او به عنوان سرگروه در کلاس  و تشویق وی تا حدودی توانست مشکل استرس و خجالتی بودن دانش آموز را حل کند . (zemnkhedmat.blogfa.com  )

سپس وی از روش های زیر به گرد آوری اطلاعات پرداختم :

1 . خود دانش آموز : برای آشنایی بیشتر با مهدی زنگ تفریح پیش او رفتم . به وی گفتم که میخواهم در حل مشکل افت تحصیلی به وی کمک کرده و در درس ها کمکش کنم . آنچه که برایم جالب بود رفتار مهدی بعد از شنیدن حرف من بود ، وی بلافاصله قبول کرد . از وی درباره ی  عدم تمایل به مشارکت در فعالیت های کلاسی پرسیدم جواب داد : وقتی حرف می زنم بچه ها من را مسخره می کنند . وقتی این حرف را شنیدم برای حل مشکل مهدی بیشتر مصمم تر شدم .

معلم دانش آموز : بلافاصله بعد از اینکه متوجه مشکل مهدی شدم به معلم وی مراجعه کرده و وضعیت تحصیلی مهدی را جویا شدم : ایشان جواب دادند از آنجایی که فرشته دارای لکنت زبان و کم شنواست از وضعیت تحصیلی ضعیفی برخوردار است . اینجا بود که متوجه شدم گوش راست مهدی کم شنواست ، این نیز به مشکل قبلی ( لکنت زبان ) اضافه شد و همچنین فهمیدم که مهدی برادر دو قلویی در همان مدرسه دارد که کلاس ششم است ( مهدی به دلیل وضعیت تحصیلی ضعیف در کلاس سوم تکرار پایه داشته است ) از معلم وی درخواست کردم تا راهکارهایی که تا آن موقع برای بهبود وضعیت مهدی انجام داده را باز گو کند ، ایشان جواب دادند : 1 . با پرسیدن جواب بیشتر سوالها در حین تدریس از مهدی تا در امر یادگیری مشارکت داشته باشد اما از آنجایی که بیشتر بچه ها علی رغم برخورد جدی من باز هم وقتی مهدی حرف می زند او را با حرفهایشان آزار می دادند و به او بر چسب هایی مثل : او نمی تواند حرف بزند ، او تنبل است . می چسبانند و به همین دلیل او تمایل کمی نسبت به حل تمرینات در پای تخته و حرف زدن در کلاس دارد . 2 . تغییر محل نشستن مهدی از ردیف های آخر کلاس به ردیف اول که باز با تمسخر بچه ها و امتناع از نشستن در کنار او مواجه شدم .

از ایشان درخواست کردم که اگر امکان دارد کارنامه ی سال گذشته و دفتر نمره را مشاهده کرده و عملکرد مهدی را در طی این سالها ببینم . ( ضمیمه 1 : کارنامه ی سال چهارم و دفتر نمره ی سال جاری دانش آموز )

برادر دو قلوی مهدی ( محمد ) : از محمد درباره ی برادرش پرسیدم جواب داد : در خانه اوقاتی را برای تمرین درس های مهدی اختصاص می دهم، اما پیشرفتی در وضعیت تحصیلی مهدی مشاهده نمی شود . در خانه نیز اغلب اوقات آرام است و بیشتر وقت خود را به تماشای تلویزیون اختصاص می دهد .

4 . دوستان همکلاسی : از دو دوست صمیمی مهدی که او را بیشتر از بقیه می شتاختند درباره ی مهدی پرسیدم ، جواب دادند : او اغلب آرام است و در کلاس هیچ حرفی نمی زند تا مورد تمسخر دیگران قرار نگیرد . مهم ترین عاملی که باعث منزوی شدن مهدی شده است همان لکنت زبان وی است.

از آنجایی که مادر دانش آموز دچار بیماری قلبی است و پدر وی نیزکارمند دولت بود امکان مصاحبه با هیچ یک از آنان فراهم نشد . 

 

 

 

 

تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها :

1 . الگوی شش پرسش :

 

   

 

 

چرا ؟

 

1 . عوامل ژنتیکی : کم شنوایی و لکنت زبان

2 . از آنجایی که مادر وی مشکل قلبی دارد و بیشتر اوقات را به استراحت و یا در بیمارستان سپری می کند اغلب کار های خانه به دوش این دو برادر است و وقت کافی برای تمرین و تکرار درس ها برای وی وجود ندارد .

3 . شیوه ی تدریس و بی توجهی معلمان پایه های گذشته به مشکلات تحصیلی این دانش آموز زیرا وی هنوز هم جمع را با انگشتان دست انجام می دهد و جدول ضرب نیز بلد نیست .

4 . به علت تمسخر دیگر دانش آموزان ، مهدی مشارکت در امر یادگیری امتناع و مشکلات درسی خود را در کلاس بازگو نمی کرد .

 

 

چگونه ؟

1 . مشارکت در کار گروهی و سپردن مسئولیت به وی

2 . خود داری از تمسخر این نوع کودکان

3 . جلوگیری از قطع صحبت وی و صبر و تحمل در مشاهده ی اعمال و حرف زدن او

4 . تغییر محل نشستن فرشته از ردیف سوم ( کلاس چهار ردیف دارد ) به ردیف اول و جلوگیری از مورد تمسخر قرار گرفتن توسط دیگر دانش آموزان

 

چه کسی؟

1 . خود دانش آموز

2 . خانواده

3 . معلم

4 . دوستان همکلاسی و هم محله ای

   چه چیزی؟

1 . کتاب درسی

2 . معلم در کلاس از داستان های پیامبران با موضوع کمک به دیگران و یا آوردن آیاتی از قرآن کریم تا دانش آموزان برای کمک به وی راسخ تر شوند .

    

 

چه

 موقع ؟

1 . اعضای خانواده ( پدر و برادر دوقلویش ) وقتی که مهدی در خانه است بیشتر وقت خود را به کار و تمرین با وی بپردازند .

2 . معلم می تواند در حین تدریس با پرسیدن سوالاتی از فرشته یادگیری وی را ارزیابی کند .

3 . دوستان همکلاسی مهدی می توانند در زنگ کلاس که در حین انجام فعالیت هستند به او کمک کنند و یا در زنگ های تفریح مشکل درسی فرشته را در حد توانشان حل کنند .

   کجا ؟

1 . محوطه ی داخل و خارج مدرسه ( کلاس درس ، حیاط مدرسه )

2 . خانه



خرید و دانلود کنس پژوهی با موضوع چگونه می توانم مشکل افت تحصیلی مهدی را برطرف کنم ؟یک مقاله کامل


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.