نوع فایل: word
قابل ویرایش 95 صفحه
مقدمه:
تاثیرگوناگون رسانههای ارتباط جمعی موضوع مباحث گسترده ای است که در حال حاضر در کشورهای صنعتی جهان جریان دارد هر کدام از وسایل ارتباط جمعی بردریافت ها واستنتاج ها وانتقال واقعیتها به جهان اندیشه ما وحتی در دگرگونی درآداب وسنن اجتماعی واخلاقی ما دارای تاثیرات ویژهای می باشد.
توسعه وفرهنگ ، دو مقوله هستند که در تصوردیرینه ما با تحرک وجابجایی وخلاقیت در ارتباطی مستقیم قرار داشتند. اما در این روزگار ، روزبهروز بر شما وافرادی که دائماً در کنجی لمیده وبه تماشای برنامه های ماهواره ای وتلویزیون نشسته اند افزوده می شود. انسان فعال ومحرک وخلاق گذشته به یک تماشاچی منفعل راکد بدل شده است به میزانی که این وسایل پیام رسانی برسرعت جابجایی ونقل وانتقال اخبرا واطلاعات وگزارش وقایع از مکانی به مکانهای دیگر می افزاید ، به همان میزان عنصر سرعت انتقال وتحرک را از بیننده خود میرباید وعاملی برای سکون وروکود منفعل بودن انسان می گردد.
هر کدام از ابزارها و وسایل ارتباط جمعی ، به نوی معین نظم وسازمان دهی تفکر واندیشیدن ونیز جذب وهضم اطلاعات را در ما هدایت می کنند. لذا در شکلدهی حوزههای خود آگاهی وهمچنین ساختار نهادهای اجتماعی مانقش گسترده وگوناگون دارند. لذا این امر تا آنجا به پیش می رود که حتی نوع رفتار ما را نسبت به استنباط وتصورات ما از جهان هستی و رویدادها متاثر می سازددر حالیکه در عصر کتاب وکتابخوانی ، مناظرات مردمی امروزه وافکار عامه غالباً هماهنگ وبرخوردار از انسجام ، جدی ومنطقی وعاقلانه بوده است. در حالیکه رسانههای تصویری والکترونیکی با برنامههای تفریحی وسرگرم کننده وشوهای تجاری در دراز مدت ، یکسانسازی سلائق وذائقههای قشرهای عظیمی از جامعه را باعث خواهد شد از این طریق داد وستدهای فکری را درافکار عامه وگفتگوهای مردمی به حداقل رسانده وقدرت تفکر واندیشه را کاهش داده ونظام شکلگیری آراء وعقاید بیننده را مخدوش می سازد، از سوی دیگر این رسانهها هم باعث پدایش شکافهای جدید طبقاتی شده است وهم شکافهای موجود اجتماعی را که ریشه در سطح دانش عمومی وقدرت فهم واندیشه ونیز توانایی رسانههای تصویری والکترونی در دراز مدت باعث کاهش قدرت تفکر ، توانایی وتحلیل وتفسیر وتبیین در انسان بوده وقدرت تخیل وحافظه را نیز به مرور زمان تضعیف درک وفراگیریمسائل جدید دارد. عمیقتر میسازد. تاثیر رسانههای تصویری والکترونی در درازمدت باعث کاهش قدرت تفکر ، توانایی وتحلیل وتفسیر وتبیین در انسان بوده وقدرت تخیل وحافظه را نیز به مرور زمان تضعیف میکند.
فهرست مطالب:
فصل اول – کلیات
عنوان تحقیق
هدف تحقیق
فرضیات تحقیق
موانع ومشکلات تحقیق
پیشنهادات
فصل دوم – پیشینه ماهیت ارتباط
پیشینه نظری
پژوهش درزمینه اثر رسانه ها
تبلیغات سیاسی
شرایط اجتماعی ارتباطات معاصر
بخش اول
مفاهیم ارتباط
بررسی تاثیر تماشای برنامه های ماهواره ای برفرهنگ
رسانه های جمعی وزندگی اجتماعی
رسانههای جمعی به عنوان واسطه ارتباط
قدرت رسانههای جمعی
رسانههای جمعی وخانواده
تکنولوژی نوین ارتباطی
ماهوارههای ارتباطی
ماهوارههای ثابت
ماهوارههای مداری
کاربرد ماهوارههای ارتباطی
نقش ماهوارهها در ارتباطات محلی ، منطقهای وجهانی
تکنیکهای نوین تلویزیونی
بخش دوم
جایگاه زیست محیطی رسانههای ارتباط جمعی
تلویزیون
رادیو
آثار روانتنی ناشی از تلویزیون
تلویزیون وفرهنگ
آثارموسیقی برجوانان
ماهواره ومُد ومُدپرستی
هنوز در مرحله چانهزنی
چه باید کرد؟
استفاده از برنامه های ماهواره ای مفید است یا مضر
فصل سوم - توصیف دادههای آماری
جدول مشخصه سن افراد
جدول مشخصه جنس افراد
جدول مشخصه وضعیت تاهل
فصل چهارم – تجزیه وتحلیل دادهها
تجزیه وتحلیل دادهها
کاربرد توزیع (X2)
شرایط کاربرد (X2)
فرضیه اول
فرضیه دوم
فرضیه سوم
فرضیه چهارم
نتیجهگیری
ضمائم
منابع
منابع و مأخذ:
طلوع ماهواره وافول فرهنگ ، تالیف دکتر صادق طباطبایی
وسایل ارتباط جمعی ، تالیف دکتر کاظم معتمدنژاد
مبانی ارتباطات جمعی ، تالیف دکتر سید محمد دادگران
جامعهشناسی فرهنگ ، تالیف احمد رجبزاده – حسین کچویان و نعمتالله فاضلی
تلویزیون وخانواده
مجلات
اینترنت