فرمت فایل : ورد
تعداد صفحات : 27
قسمتی از متن :
چکیده :
مدرسه موقعیت اجتماعی خاصی است که آموزش و رشد شخصیت کودکان امروز که جامعهساز فردا هستند، روشهای صحیح آموزشی، فضای فیزیکی مطلوب و محیط مساعد روانی در آن پایهگذاری و اداره میشود. یکی از مهمترین، اساسیترین و تاثیرگذارترین مسایل بهداشتی مدرسه، رعایت بهداشت محیط در مدرسه است. از سوی دیگر، مدرسه، خانه وسیعی است که تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان، ساعات فراوانی از عمر گرانبهای خویش را در آن سپری می کنند. این خانه مقدس باید دوستداشتنی باشد تا دانشآموزان با اشتیاق و علاقه به آن پا نهند و با نشاط و شادابی به فراگیری علم و معرفت بپردازند. مدرسه زیبا و جذاب و بهداشتی زمینه را برای یادگیری علوم و فنون فراهم آورده و شکوفایی استعدادها را تسهیل میکند و مدرسه غیربهداشتی و نامناسب شوق و اشتیاق برای فراگیری را به حداقل رسانده و امکان پویایی و بالندگی را کاهش میدهد. در مدارسی که فضای نامطلوب مدرسه، خستگی، بینظمی و آلودگی و بیتحرکی را القا میکند، تحقق اهداف و برنامههای تربیتی و آموزشی با مشکل جدی رو به روست.
زحمات خستگیناپذیر دبیران و تلاش دانشآموزان در اینگونه مدارس بازدهی مطلوب را به همراه ندارد. بنابراین ارتقای بهداشت محیط مدارس و توجه جدی به این مساله ضمن تضمین سلامت دانشآموزان میتواند فعالیتهای آموزشی و پرورشی را مفیدتر سازد.
بنا بر این اینجانب طاهره جانجان تمرکز خود را در سال تحصیلی اخیر بر روی این نکته گذاشتم که چطور می توانم اصول بهداشتی را در آموزشگاهم نهادینه سازم؟
مقدمه:
سلامت به عنوان ارزش فردی و اجتماعی بر طبق اساسنامه جهانی و از دیدگاه ملت ها و نزد همه مکتب ها، یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین حقوق و نیازهای حیات بشری تلقی شده است، از این رو دست یافتن به بالاترین سطح سلامت جزئی از اهداف اجتماعی تمام دولت ها به حساب می آید. تمامی کشورها در راستای دستیابی به سلامت، به همه ی گروه های مختلف جامعه توجه می کنند از میان این گروه ها، دانش آموزان از اهمیت خاصی برخوردارند، زیرا آنان آینده سازان جامعه هستند و یکی از منابع انسانی هر جامعه را تشکیل می دهند. آنان همچنین در ارتقای بهداشت و انتقال مفاهیم آن به دیگران نقش ویژه ای دارند. بهترین هدف در بهداشت مدارس و بهترین تعریف برای آن این است که یک فرهنگ بهداشتی در مدارس ایجاد کنیم، فرهنگی که دانش آموز، دبیر، مدیر و اولیای دانش آموزان آن را بپذیرند. ارتقای بهداشت در داخل مدرسه از طریق مدیر، دبیران و سایر کارکنان شاغل در مدرسه، دانش آموزان و والدین صورت می گیرد. بعضی از مسائل موجود در مدارس ناشی از فقر فرهنگ بهداشتی است، مدیر مدرسه به عنوان فردی که حامی مربی بهداشت و کل برنامه های بهداشتی مدرسه است فعال ترین نقش را در این راه دارد؛ او می تواند با حمایت از برنامه های بهداشتی و داشتن ابتکار، بهداشت مدرسه را ارتقاء دهد. صاحب نظران بر این اعتقادند که هدف اصلی و اساسی مدیریت آموزشی و آموزشگاهی، تسهیل در امر اموزش و یادگیری است و لازمه ی یادگیری دانش آموزان، سلامت جسمی و روانی آن هاست، با توجه به این مطلب در می یابیم که هدف اصلی بهداشت مدارس تربیت جوانانی سالم ومفید برای جامعه از طریق جلوگیری از آلودگی ها، پیشگیری از بیماری ها، تأمین سلامت روانی و جسمی، توجه به بهداشت محیط، بهسازی محیط مدرسه و به طور خلاصه به وجود آوردن محیط امن برای دانش آموزان است.
درصورت مشکل در خرید مرورگر خود را (موزیلا فایرفاکس , کروم یا اکسپلورر) یا بانک عامل خود را تغییر دهید