اقدام پژوهی چگونه توانستم فرهنگ آبرو داری را در بین دانش آموزان نهادینه کنم

 اقدام پژوهی چگونه توانستم فرهنگ آبرو داری را در بین دانش آموزان نهادینه کنم

 

فرمت فایل : ورد

تعداد صفحات : 28

قسمتی از متن :

  چکیده

دربین نیروهای آموزش و پرورش، آموزگاران باید کسانی باشند که با بردن نامشان به یاد خوبی، صفا، صداقت و تمامی فضایل اخلاقی افتاد.ولی متاسفانه در جامعه کنون فرهنگیان مشکلاتی وجود دارد که باعث می شود کاهی این موضوع نتیجه عکس بدهد. اینجانب فرشته شهبازی آموزگار  پایه ششم آموزشگاه غدیر کیان با راه حل هایی که در این اقدام پژوهی اجرا کردم در پایان زمانی که دانش آموزان و همکاران متوجه صداقت ودرستی تعامل بنده  شدند آرام آرام در نحوه برخوردشان تغییرات ایجاد کردند نگاه های سنگین گذشته وجود نداشت. و باعث تعامل بهتری می شد . درک واقعی همکار در شرایط مختلف عامل مهمی در بهبود روابط و تغییر دیدگاه نسبت به فرهنگ آبرو داری گردید.

 

زمانی که مشکلی به وجود می آمد و بنده با کمال میل اداره کلاس یا هر موردی که مشکل را برطرف میکرد را قبول میکردم ،در برخورد های بعدی مشاهده می کردم که همکاران با چه تواضع و احترام خالصانه ای برخورد می نمودند. واین موارد منجر به این شد بتوانم ارتباط مثبت و اثرگذاری را د اشته باشم.

 

بنده به این مهم از طریق ایجاد و آموزگاری  مدرسه نامرئی رسیدم. در مدرسه نامرئی بود که توانستم ارتباط بهتری با دانش آموزان و تعامل خوبی با همکارانم ایجاد کنم. و در جهت بهبود روابط انسانی در مدرسه کوشا باشم.و فرهنگ آبرو داری را در دانش آموزان نهادینه سازم.

 

 

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی :

 

آموزگار- اقدام پژوهی- ارتباط مثبت-مدرسه نامرئی

مقدمه در پیچ و خم موضوعات مختلف جامعه، به خاطر داشته باشیم که یکی از محورهایی که می بایست در کلاس و مدرسه روی آن کار کرد، بحث فرهنگ بود. در همین راستا باید اذعان کرد که مساله حیثیّت و آبرو ازجمله مهم ترین مباحث فرهنگی جامعه است. در اسلام به حیثیت و آبروی مومن بسیار تاکید شده است. این تاکید هم راجع به آبروی دیگران و نیز آبروی خود فرد است.  از دیدگاه دینی هر کس نسبت به آبروى دیگران دو وظیفه مهم دارد حفظ آبروی دیگران و همچنین حفظ آبروی خود .مهم‏ترین راه حفظ آبروى دیگران، پوشیدن کاستى‏ها و زشتى‏هاى‏ اوست. از این رو، خداى بزرگ با این‏که از عیان و نهان بشر آگاه است، عیوب او را برملا نمى‏سازد. از این رو، براى انسانى که خود از کاستى و عیب دارد، سزاوار نیست به جست‏وجوى عیبهای دیگران باشد و یا با سخنان خود در پى بدنام‏کردن و آشکارساختن لغزش‏هاى آنان باشد. دیگر این‏که از سبک‏کردن و تحقیر او بپرهیزد، بنابر این، به تمسخر گرفتن دیگران، برجسته ‏نمودن نقص‏هاى ظاهرى دیگران، سرزنش دیگران به دلیل خطاهایى که خواسته یا ناخواسته مرتکب شده اند، تندى و خشونت در برابر درخواست دیگران و همچنین نگاه حقارت‏آمیز به دیگران، به ‏ویژه اگر در جمع اشخاص دیگر باشد، هتک آبروى مومن محسوب مى‏شود.نتیجه این‏که هرگونه سخن یا عملی که موجب تزلزل شأن و مرتبه برادر یا خواهر دینى بشود، از نظر اسلام نکوهیده است. امام صادق علیه السلام در این باره مى‏فرماید: مَنْ رَوى‏ عَلى‏ مُؤْمِنٍ رِوایهً یُریدُ بِها شَیْنَهُ وَ هَدْمَ مُرُوَّتِه‏ لِیَسْقُطَهُ مِنْ أَعْیُنِ النَّاسِ أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ وِلایَتِه‏ إِلى‏ وِلایَةِ الشَّیْطانِ فَلا یَقْبَلُهُ الشَّیْطانُ» آن که به زیان مؤمنى به قصد آبروریزى و از بین‏بردن آقایى او سخنى گوید تا او را از چشم مردم بیندازد، خداوند او را از ولایت خود خارج و به سوى ولایت شیطان رها مى‏کند، ولى شیطان هم او را نمى‏پذیرد. گفتنى است که چنانچه این برخورد ناپسند با توهین نیز همراه باشد، مانند القاب زشت و نسبت‏هاى ناروا، چه‏بسا موجب «قذف»  نیز بشود، که این خود علاوه بر آثار و عواقب اخروى، مجازات‏هایى دنیوى نیز به دنبال دارد که به وسیله حاکم اسلامى به اجرا درمى‏آید. هر مسلمانى علاوه بر این که خودش وظیفه دارد آبروی مومنی را نریزد، همچنین وظیفه دارد به اندازه توان خویش، نگذارد که دیگران نیز آبروى برادر دینى‏اش را بریزند. یعنی از آبروی مومنان دفاع کند. مردى در حضور رسول اکرم صلى الله علیه و آله از کسى بدگویى کرد، در همان جا فرد دیگرى در مقام دفاع از او برآمد.حضرت فرمود: «مَنْ رَدَّ عَنْ عِرْضِ أَخیهِ کانَ لَهُ حِجاباً مِنَ النَّار  کسى که جلوى آبروریزى برادر مؤمنش را بگیرد، از آتش دوزخ در امان است. بنده به عنوان آموزگار پایه ششم سعی نمودم حفظ آبرو و فرهنگ آبرو داری را در میان دانش آموزانم رونق ببخشم. 

 

 

درصورت مشکل در خرید مرورگر خود را (موزیلا فایرفاکس , کروم یا اکسپلورر) یا بانک عامل خود را تغییر دهید



خرید و دانلود  اقدام پژوهی چگونه توانستم فرهنگ آبرو داری را در بین دانش آموزان نهادینه کنم


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.