شیمی به عنوان یک دانش پایه، سایر رشته های علوم پایه (به جز ریاضی) و طیف وسیعی از سایر علوم تجربی و نیز علوم کاربردی را از خود متأثر کرده است و امروزه به درستی می توان ادعا کرد که رشد دانش بشری، فن آوری، صنعت، رفاه، امور نظامی و … در هر جامعه ای بدون علم شیمی مقدور نمی باشد. اختصاص یافتن بیش از 37 درصد مقالات علوم محض در جهان به رشته شیمی این دانش را به عنوان نخستین رتبه در میان سایر علوم پایه قرار می دهد. شیمی در بعد کاربردی، گستره وسیعی از صنایع مولد کالاهای مصرفی، غیر مصرفی و پژوهشی در جهان را پوشش می دهد که جایگاه منحصر به فرد این دانش را در حیطه صنعت نشان می دهد. به عنوان نمونه در سال 2000 میلادی شرکت های نفتی و شیمیایی جهان با حدود 3300 میلیارد دلار فروش فرآورده های شیمیایی نخستین رتبه در میان صنایع دنیا را به خود اختصاص دادند. با تمام این اوصاف، شیمی دانشی است که دارای جنبه های خوب، بد و حتی زشت و ناپسند می باشد. جنبه های خوب و مثبت این دانش در زمینه های گوناگون زندگی امروز نظیر بالابردن کیفیت زندگی با به کارگیری انواع فرآورده های شیمیایی آشکار است. جنبه های بد این دانش را می توان در افزایش بار آلودگی منابع آب، خاک و هوا دانست و جنبه های زشت این دانش در تولید و ساخت انواع سلاح های شیمیایی، ترکیبات مخدر و یاری در توسعه و ساخت انواع تسلیحات کشتار جمعی هسته ای و میکروبی تجلی می یابد. مقدار و تنوع مواد شیمیایی بسیار زیاد است (بیش از 5 میلیون ترکیب آلی طبیعی یا سنتزی) و هر روز بنا به نیاز یا برحسب پژوهش ها و اکتشاف های جدید این تعداد افزایش می یابد. در نتیجه طرز کار و آشنا شدن با خطرهایی که از لحاظ ایمنی ممکن است این مواد به وجود آورند امری ضروری است. کسانی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند باید بدانند که چه خطرهایی از سوی مواد متوجه آنهاست و چگونه از نظر ایمنی، خود را در مقابل آنها مصون نگهدارند. همواره از سوی کارخانه های بزرگ تولیدکننده این مواد و شرکت های بیمه توصیه ها و استانداردهایی ارائه شده است که باید کاملا از سوی افراد رعایت و بدون اطلاع قبلی از کار با آنها خودداری شود. آگاهی از خطرهای ناشی از مواد شیمیایی و آگاه سازی دیگران از آن بسیار مهم است. جهت تحقق این هدف سال هاست از سوی کشورهای صنعتی دنیا، به ویژه آنهایی که از لحاظ تولید مواد شیمیایی بسیار پیشرفته اند برای کارخانه های تولید کننده ی مواد شیمیایی نشانه های استانداردی مشخص کرده اند که روی ظرف های محتوی مواد شیمیایی نصب می شوند. این نشانه ها نشان می دهد که این مواد چه خواصی دارند و چگونه باید با آن کار کرد. آموزش و نیز مطالعه خطرات ناشی از مواد شیمیایی برای تمام کسانی که به نوعی با مواد شیمیایی سر و کار دارند امری بسیار ضروری است. هرگز نباید فراموش شود که کار درست همراه با ایمنی است. از میان راه های گوناگون ورود مواد سمی به بدن، تماس پوستی بیشترین صدمات حرفه ای را در بر دارد. جذب مواد سمی از طریق استنشاق در مقام دوم قرار دارد. ورود مواد سمی از دهان یا بلعیدن به جز موارد ویژه، از احتمال کمتری برخوردار است به همین دلیل است که بیشتر تجهیزات حفاظت فردی شامل دستکش مناسب، لباس و کفش محافظ، صورت پوش و یا عینک ایمنی و نیز ماسک های گوناگون تنفسی است. آنچه در کار با مواد شیمیایی در مقیاس ها و مکان های مختلف لازم و ضروری است به کارگیری مناسب و به موقع از این تجهیزات می باشد...
جزوه آموزشی خطرات مواد شیمیایی، مشتمل بر 37 صفحه، به زبان فارسی، با فرمت pdf، به ترتیب زیر گردآوری شده است:
مقدمهتعاریف مرتبط با خطرات مواد شیمیاییراه های تماس مواد سمی و ورود آنها به بدنتماس پوستیاستنشاقغباردودمیغمهگاز و بخارجنبه های زیست شناختی ماده هایی که به صورت ذرات ریز در آمده اندجنبه های زیست شناختی گازها و بخارهافرو دادن یا بلعیدنچند نمونه از مواد شیمیایی به شدت سمی و مکانیسم اثر آنهاسیانید نمونه ای از مواد بسیار سمیدرمان مسمومیت ناشی از عوامل خون دارای یون سیانیدمسمومیت با متانولاقدامات لازم هنگام مسمومیت با متانولعوامل سمی اعصابدرمان دارویی مسمومیت با عوامل عصبیمسمومیت با عوامل سمی خفه کنندهنحوه انبارش مواد شیمیاییایمنی انبارهای مواد شیمیایینکات مهم در احداث انبارهای مواد شیمیایینکات مهم در احداث انبارهای مواد خشکآیین نامه حفاظتی در مورد حمل و نقل مواد شیمیایینحوه خاموش کردن و کلاس های آتشدسته بندی مواد از نظر آتش سوزینکات مهم در برخورد با آتش سوزی در پالایشگاهبیشترین علت آتش سوزی ها در پالایشگاهمراحل به کارگیری خاموش کننده های دستیریخت و پاش مواد شیمیایی از نظر زیست محیطی و ایمنیزباله و زباله سازیسرانجام زباله های شهری و صنعتیدفع ضایعات شیمیایینشانه های مهم خطرات مواد شیمیاییتوصیه های ایمنی در آزمایشگاه و طرز کار با مواد شیمیاییچگونگی طرز کار با مواد شیمیاییقوانین و توصیه های ایمنی در کار با مواد شیمیاییتقسیم بندی و هشدارهای ایمنی مواد شیمیایی سرطان زااقدامات ایمنی در زمان کار با مواد شیمیایی سرطان زاحاملگی و مواد شیمیایی سرطان زاگازهای مصرفی در آزمایشگاه و نکات ایمنیگازهای اشتعال پذیرمسموم شدن با گازپاک کردن وسایل آزمایشگاهی و نکات ایمنیمواد خطرناک و اشتعال پذیرنحوه کمک های اولیه افرادی که در اثر مواد شیمیایی مصدوم می شوندجهت خرید جزوه آموزشی خطرات مواد شیمیایی، به مبلغ استثنایی فقط 3000 تومان و دانلود آن بر لینک پرداخت و دانلود در پنجره زیر کلیک نمایید.
!!لطفا قبل از خرید از فرشگاه اینترنتی کتیا طراح برتر قیمت محصولات ما را با سایر محصولات مشابه و فروشگاه ها مقایسه نمایید!!
!!!تخفیف ویژه برای کاربران ویژه!!!
با خرید حداقل 20000 (بیست هزارتومان) از محصولات فروشگاه اینترنتی کتیا طراح برتر برای شما کد تخفیف ارسال خواهد شد. با داشتن این کد از این پس می توانید سایر محصولات فروشگاه را با 20% تخفیف خریداری نمایید. کافی است پس از انجام 20000 تومان خرید موفق عبارت درخواست کد تخفیف، شماره همراه و ایمیلی که موقع خرید ثبت نمودید را به ایمیل فروشگاه (catia2015.sellfile@gmail.com) ارسال نمایید. همکاران ما پس از بررسی درخواست، کد تخفیف را به ایمیل شما ارسال خواهند نمود.