اقدام پژوهی چگونه توانستم طریقه نوشتن دیکته را از لحاظ سریع و صحیح نوشتن در دانش آموزان تقویت نمایم

اقدام پژوهی چگونه توانستم طریقه نوشتن دیکته را از لحاظ سریع و صحیح نوشتن در دانش آموزان تقویت نمایم

فرمت فایل : ورد

تعداد صفحات : 31

قسمتی از متن :

 

مقدمه

 

واضح است که بیان مقصود از طریق نوشتن در زندگی انسان اهمیت زیادی دارد و همانگونه که خواننده با خواندن مطالب می­تواند به مقصود و منظور نویسنده پی ببرد، نویسنده نیز باید بتواند با خواننده یا مخاطب خود ارتباط برقرار کند و هرگونه اختلال در این فرآیند می­تواند فرد را دچار مشکلات زیادی کند. شاید بتوان گفت فرهنگ و تمدن بشری از زمانی به پیشرفت سریع نایل شده است که بشر توانست تجربه­های خود را به صورت مکتوب در اختیار نسلهای بعدی قرار دهد و به این ترتیب هر نسل تجربه­های خود را از جایی آغاز کرده است که نسل­های قبل به اتمام رسانده­اند و در نتیجه مجبور نشده­اند که همه تجربه­ها را از آغاز تکرار کنند. این تجربه­ها می­تواند اهمیت نوشتن را برای ما، روشن کند. هنوز هم با گذشت سال‌ها، حتّی با تغییر کتاب‌های درسی، باز هم شاهد برگزاری چنین املاهایی در کلاس درس هستیم. این موضوع باعث تعجّب است که با وجود این همه تغییرات، باز هم به شکل سنّتی به دانش‌آموزان املا می‌گوییم؟ آیا واقعاً روش دیگری برای گفتن املا وجود ندارد؟ چرا سعی نمی‌کنیم در درس املا به شیوه‌هایی نو و جذّاب‌ هم توجّهی داشته باشیم؟ اصلاً چرا روش‌های سنّتی را کنار نمی‌گذاریم؟ مگر نه این است که ما بایستی این نونهالان باغ مدرسه را برای روزگاری جز روزگار خود تعلیم ‌دهیم و تربیت ‌کنیم.آیا تاکنون از خود آنان پرسیده‌ایم تا چه اندازه به این روش‌ها علاقه‌مند هستند؟

 

اهمیت نوشتن و نیاز به صحیح نوشتن در ایجاد ارتباط با دیگران بر کسی پوشیده نیست. در همین ارتباط از ابتدای آموزش رسمی خواندن و نوشتن، به کودکانمان می‌آموزیم که چگونه بنویسیم وچه اقداماتی در این باره انجام می‌دهیم تا بتوانند آموخته‌های خود را در موقعیت‌های مختلف به کار گیرند. مهمترین ماده درسی که این وضعیت را بر عهده دارد، املای فارسی است. املا در لغت به معنی پر کردن، بر سر جمع گفتن، تقریر کردن مطلبی تا دیگری آن را بنویسد، است. در زبان فارسی کلمه‌ای معادل املا و دیکته نداریم، ولی می‌توانیم «از بر نویسی» یا «گفتار نویسی» را جایگزین کلمه املا یا دیکته کنیم. منظور این است که شخص گفته‌های دیگران را بدون دیدن آن کلمات بنویسد. با توجه به این که درس املا بنای علمی در یادگیری سایر دروس است و توجه به این مهم، یکی از ضروریات نظام آموزشی ماست و از طرفی روش‌های متداول املا نمی‌تواند راه گشای مشکلات آموزشی در این درس باشد

 

بیان مسأله

 

عامل اساسی برای موفّقیّت در هر فعّالیّتی، داشتن اطّلاعات لازم در آن زمینه می باشد.پس لازم بود، به اطّلاعاتی در میزان علاقمندی دانش آموزان به درس املا دست یابم؛ در این زمینه با تحقیق از معلّم های دیگر  و هم چنین با طرح پرسش‌هایی ازآنان، که به شرح ذیل می باشد، دریافتم دانش آموزان علاقه زیادی به املا ندارند.

 

نظرتان در رابطه با درس املا چیست؟ چه روش‌هایی را در مطالعه‌ی درس املا به کار می‌برید؟ کدام کتاب و درس خود را بیشتر دوست دارید؟

 

به این ترتیب با پاسخ هایی که دانش آموزان به سوالات دادند و چمع بندی آنان به این نتیجه رسیدم که علاقه زیادی به املا ندارند و معلّم سال گذشته ی آنان نیز ازنمرات املای دانش‌آموزان  اظهار ناراحتی می‌کرد.

 

و اما بیشترین انگیزه من ای بود که علاوه بر افزایش تعداد دانش‌آموزان علاقمند به املا، عادت‌هایی را در رابطه با این مهم ایجاد کنم و همچنین روش ها و طرح های مناسبی را جهت علاقمندی آنان به درس املا فراهم نمایم. حال مسأله‌ای که در این جا مطرح می‌شود این است؛ با توجّه به محور بودن دانش‌آموزان در فعّالیّت‌های کلاس، در راستای هدف این اقدام پژوهی چه راهکارهای عملی را می توان ارائه نمود تا میزان علاقمندی دانش آموزان به املا بیشتر شود؟ تا ضمن ایجاد زمینه ی مناسب جهت آموزش املا، زمینه‌ی مناسبی برای آموزش کلمات دشوار و  درک معنا و مفهوم آنها،‌ افزایش نمرات دانش‌آموزان در این درس نیز ایجاد شود.

 

 

 

درصورت مشکل در خرید مرورگر خود را (موزیلا فایرفاکس , کروم یا اکسپلورر) یا بانک عامل خود را تغییر دهید



خرید و دانلود اقدام پژوهی چگونه توانستم طریقه نوشتن دیکته را از لحاظ سریع و صحیح نوشتن در دانش آموزان تقویت نمایم


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.