فرمت فایل : ورد
تعداد صفحات : 24
قسمتی از متن :
مقدمه
توجه به تغذیه مناسب دانشآموزان نه تنها خرج اضافی محسوب نمیشود بلکه یک نوع سرمایهگذاری برای تضمین سلامتی و تندرستی دانشآموزان و یادگیری بهتر دروس به ویژه درسهای مفهومی است.
با آغاز فرا رسیدن فصل پاییز و شروع فصل مدارس، خانوادهها باید بیش از پیش به سلامتی فرزند دلبندشان اهمیت دهند که در این راستا تغذیه صحیح نقش اساسی در پرورش آیندهسازان این مرز و بوم دارد.تغذیه صحیح، موجب هدایت دانشآموز به سمت پویایی، خلاقیت و برخورداری از توانمندیهای ذهنی و جسمی میشود.نداشتن تمرکز و توجه به مفاهیم درسی، افت تحصیلی، دلزدگی از درس و مدرسه و در نهایت اختلالات رشدی نتیجه بی توجهی به تغذیه دانشآموزان و کمبود مواد مورد نیاز در بدنشان است.
سالهایی که کودکان و نوجوانان در مدرسه ابتدایی میگذرانند، از نظر تغذیه دوران بسیار مهمی محسوب میشود زیرا رشد کودک در این سنین ادامه دارد، اگرچه سرعت رشد او کمتر از سالهای اول زندگی است، ولی باید توجه داشت که هر مرحله از رشد، وابسته به مرحله قبل بوده و مرحله بعد را مورد تأثیر قرار میدهد.پزشکان معتقدند دانشآموزی میتواند شاداب٬ سالم٬ پرتحرک و با استعداد باشد که ضمن رعایت نکات بهداشتی از تغذیه متنوع و متعادلی هم برخوردار باشد.
اصلیترین نکته در تغذیه کودکان و نوجوانان در طول سال تحصیلی مصرف منظم وعدههای گوناگون غذایی دانشآموزان است و مصرف منظم وعدههای غذایی موجب میشود مواد مورد نیاز به تدریج وارد بدن آنان شود. در این وعدههای غذایی باید از تمام گروههای غذایی شامل شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، سبزیجات، میوهجات و گروه نان و غلات مصرف شود تا دانشآموزان به خوبی بتوانند به فراگیری درس بپردازند.هرچند تنوع غذایی در سنین رشد بسیار مهم است ولی عادتهای بد تغذیهای دانشآموزان برای خوردن مواد غذایی کم ارزش و یا بیارزش و نخوردن صبحانه در نوبت صبح ممکن است نتایج ناخوشایندی را برای سلامت ایشان به دنبال داشته باشد.
بیان مسأله :
بررسیها نشان میدهد نخوردن تغذیه مناسب قدرت خلاقیت و ابتکار را کاهش میدهد و معمولاً این کودکان و نوجوانان در درس ریاضی کارایی کمتری دارند.بهتر است در تغذیه دانشآموزان از مواد قندی نیز بهره گرفته شود تا ترکیبات کربوهیدراتی که اصلیترین سوخت مغز ما هستند به مغز دانشآموز برسد.
خوردن مواد قندی به میزان مورد نیاز برای دانشآموز و کسی که کار فکری میکند بسیار اهمیت دارد ولی بهتر است کنترل شده مواد قندی مصرف شود. برخی از این قندها میتواند کودک را دچار پیش فعالی کند و یا به دندان ایشان آسیب جدی وارد کند به همین دلیل باید مصرف موادی در کودکان و نوجوانان بسیار با احتیاط و کنترل شده باشد.پزشکان برای جلوگیری هرگونه عوارض منفی برای مصرف مواد قندی خوردن کشمش، توت خشک، انجیر خشک و سایر تنقلات طبیعی را توصیه میکنند که در این راستا نباید از ارزش میوه های طبیعی در رساندن قند سالم به خون غافل شد.این مواد غذایی بسیار غنی و ارزشمند است که اگر کودک را به این سمت هدایت کنیم میتوانیم ذائقه وی را به خوبی کنترل کرده و از چاقی بیش از اندازه و یا ابتلای ایشان به بیماری قند در آینده جلوگیری کنیم.
درصورت مشکل در خرید مرورگر خود را (موزیلا فایرفاکس , کروم یا اکسپلورر) یا بانک عامل خود را تغییر دهید