فرمت فایل : ورد
تعداد صفحات :
قسمتی از متن :
مقدمه
آموزش و پرورش باید از نظامی پویا برخوردار باشد . به عبارت دیگر ، علم و پژوهش در آن نهادینه شده و پژوهش دانش آموزان ، جایگاه و موقعیت واقعی خود را در نظام آموزشی بازیابد . اگر چنین شود حس کنجکاوی و اشتیاق به تحصیل در دانش آموزان تقویت می گردد و استعدادهای بالقوه به بالفعل تبدیل می شود چراکه به فرموده مولای متقیان حضرت علی علیه السلام : (( آموزش در کودکی همچون نقشی برسنگ ماندگار است . ))
ضعف دانش آموزان در زمینه پژوهش و مطالعه و مهارتهای آن مربوط به یک یا چند دانش آموز نمی شد و محدود و جزئی نیز نبود؛ به همین سبب دقت و مطالعه بیشتری را طلب می کرد. برای اینکه به نتیجه قابل قبولی دست یابم علاوه بر کتابهایی در زمینه پژوهش و مطالعه و ... نیازمند مطالعه کتب درسی و اشراف کامل به اهداف و روشهای تدریس آن داشتم. علاوه بر آن، همکاری اولیای دانش آموزان در رسیدن به اهداف، بسیار موثر و مهم بود. همچنین باید علاوه بر آموزش روشهای تحقیق و مطالعه، تلاش می کردم تا با ایجاد تمرکز و انگیزه در دانش آموزان ، دروناً و قلباً آنها را به سمت و سویی که در نظر داشتم سوق می دادم. برای این کار به یک برنامه ریزی دقیق و به قولی جامع و مانع نیاز داشتم. در برنامه هایی که تدوین کردم با کمک آموزگاران مدرسه از زنگهای دروسی مانند انشا، هنر ، علوم تجربی، هدیه های آسمان و... استفاده کردم و به گونه ای برنامه ریزی کردم که فعالیتهای تدوین شده در راستا و مکمل دروس دیگر باشد.با انجام این فعالیت ها و پس چند ماه ، بیشتر دانش آموزان به اهدافی که از پیش تعیین شده بودند رسیدند و با انگیزه و رعایت اصول و قواعد به تحقیق، مطالعه و ... می پرداختند
عرصه ها قدم بردارد.
بیان مسئله
(( معلمان ، نخستین مشعلداران پیشرفت فکری دانش آموزان هستند . معلمان مجرب و بادرک و فهم برای پربار کردن هرچه بیشتر درس ، در تمام زندگی به دنبال اندیشه ها و مطالب تازه هستند . آنان به دانش آموزان می آموزند که چگونه علمی فکر کنند . ))چگونه منطقی بیندیشند ، چگونه مشاهده کنند و چگونه مشاهدات خود را منظم نمایند ، چگونه حدس بزنند و … معلمان باید بتوانند فعالیت های علمی دانش آموزان را برنامه ریزی و هدایت و روحیه تعاون و هم فکری را در آن ها تقویت کنند . برای نیل به این مهم ، معلمین باید خود پژوهشگر باشند و با جان و دل با دانش آموزان مشارکت و همکاری داشته باشند .
در سال گذشته تمام تلاش خود را برای تقویت انگیزه و مهارت برای مطالعه و تحقیق و پژوهش به کار می گرفتم و امسال به سبب آگاهی بیشتر و شرایط رشدی دانش آموزان آسان تر توانستم به این مهم بپردازم. کتابهای ابتدایی چنان طراحی شده اند که نیازمند تلاش و همت دانش آموز برای رسیدن به اهداف پیش بینی شده می باشد. این مساله، قبل از شروع سال تحصیلی در ذهنم شکل گرفته بود که آیا دانش آموزان می توانند در این امر مهم کامیابی و موفقیت داشته باشند؟ پاسخ به این مساله بسی دشوار بود و نیازمند گدشت زمان و البته با مرور دانش آموزان می شد به پاسخی مبهم دست یافت.
نکته ای که در اینجا اشاره به آن ضروری است در خصوص واژه « مطالعه و تحقیق و پژوهش » است. منظور و مقصود از مطالعه و تحقیق و پژوهش ، آن نیست که دانش آموز دست به تحقیقات گسترده و عالمانه آنچنان که در سطوح بالاتر معمول است دست بزند. هدف ما از این مطالعه و تحقیق و پژوهش ، انجام تحقیقات ساده و خلاصه نویسی کتاب و داستان، مشاهده و مصاحبه و نوشتن تحقیق براساس آن ها ، نوشتن نمایشنامه و توانایی اجرای آن، توانایی رسم نمودار و جدول در ارتباط با موضوع تحقیق، انجام تحقیق براساس پرسش نامه و تحلیل ساده نتایج براساس یافته ها و ارائه به صورت نوشته، رعایت شرایط مصاحبه، مشاهده، داستان نویسی،گزارش نویسی و تحقیق براساس پرسش نامه و... است. بازهم تکرار و تاکید این نکته را ضروری می دانم که تنها صورت ساده ای از آنچه در اینجا بیان شد مد نظر ما بوده است. به طور خلاصه، منظور ما ، آموزش مطالعه و تحقیق و پژوهش در مدرسه است.
درصورت مشکل در خرید مرورگر خود را (موزیلا فایرفاکس , کروم یا اکسپلورر) یا بانک عامل خود را تغییر دهید