نام محصول : سازمان منافقین و نهضت آزادی
فرمت : Word
حجم :106 کیلوبایت
تعداد صفحات: 14
زبان : فارسی
سال گردآوری : 1395
مقدمه
دفاع مقدس که با تهاجم سنگین و همه جانبهی ارتش بعثی به ایران به طور رسمی در 31 شهریور 1359 آغاز شد، یکی از مهمترین جلوههای جنگ تمام عیار در تاریخ بشری است. عوامل متعددی بر سیر تحولات و سرنوشت هر جنگ تأثیر میگذارند، از جمله قابلیت و آمادگی رزمی، توان دیپلماتیک، قدرت اقتصادی، حمایتهای خارجی، پشتیبانی داخلی و گروهها و سازمانهای سیاسی. در جنگ ایران و عراق نیز عامل اخیر، یعنی دستهبندیهای سیاسی نقش بسیاری داشت. علت این اهمیت را باید وحدت مثال زدنی همهی طیفهای سیاسی در داخل کشور درباره جنگ دانست، اما با وجود وحدت ذکر شده، برخی خیانتهای گروههای سیاسی در دفاع مقدس هم قابل تأمل و تأسف است که نوشته حاضر به بررسی رفتار دو گروه نهضت آزادی و منافقین در قبال دفاع مقدس خواهد پرداخت.
آنچه که هدف اصلی ما در این متن است و انگیزهای ایجاد کرد که به این موضوع بپردازیم، واکنش به تلاشها و اقدامات برخی افراد و گروههایی است که کوشش میکنند در جامعه و به ویژه نسل های جدید نسبت به این دو گروه تطهیر سازی صورت بگیرد.
وقوع جنگ بر یک کشور و ملت از سختترین مسائلی است که علیه هستی و تمامیت ارضی یک کشور میتواند اتفاق بیفتد. در این زمینه نقش عوامل و گروههایی که در کنار یک ملت قرار میگیرند و جریانها و احزاب سیاسی که در این وضعیت بغرنج خط همراهی با متجاوز را اختیار میکنند و یا به نوعی عمل میکنند که نتیجه آن کمک به جبهه متجاوز و تخطئه و دلسرد کردن جبهه خودی باشد، هرگز نباید در بحث ها و تحلیل ها مغفول باقی بماند.
آیا نباید جامعه فکری و رسانهای کشور، همراهی منافقین با رژیم صدام حسین را برای نسلهای جدید به تصویر بکشد و یا نخبگان و دلسوزان جامعه نباید روند اختلالآمیز و کارشکنانه نهضت آزادی در شرایطی که فرزندان این ملت در مقابل این تهاجم نابرابر و ظالمانه سینه سپر کرده اند را آشکار نمایند؟ ما در این متن برآنیم تا با تلاشی هر چند اندک، روشنگری های لازم را استمرار بخشیم تا اولا تاریخ تحریف نشود و ثانیا جای مدعیان دروغین با مدافعین واقعی کشور در روزهای سخت، جابجا نگردد.
تاریخچه و اهداف سازمان منافقین
سازمان مجاهدین خلق [منافقین]، نام سازمان مسلحی است که در پانزدهم شهریور1344 و برای مبارزه با حکومت محمدرضا پهلوی تشکیل شد. بنیانگذاران این سازمان، محمد حنیفنژاد، سعید محسن، عبدالرضا نیکبین و علیاصغر بدیعزادگان بودندکه این سازمان را تأسیس کردند.[1]
با وجود ضربه کاری ساواک در شهریور1350، سازمان مجاهدین خلق[منافقین] توانست با چند اقدام مسلحانه در جامعه شناخته شود. همچنین تغییر ایدئولوژی سازمان و انشعاب آن به دو بخش اسلامی و مارکسیستی و شروع رهبری مسعود رجوی بعد از کشته و یا اعدام شدن سران اصلی آن از نکات مهم تاریخچه منافقین در قبل از انقلاب بشمار میآید.[2]
سازمان نفاق پس از پیروزی انقلاب، با دورویی سعی میکرد همواره خود را همراه مردم و مدافع حقوق آنان نشان دهد. این سازمان با مخالفت ضمنی با عنوان جمهوریاسلامی، قانون اساسی و عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری- بعلت ردصلاحیت رجوی- سعی کرد رفتار خودش را در مخالفت با نظام جمهوری تعریف نماید.گفتنی است که اولین موضعگیری رسمی سازمان در برابر عراق پس از انقلاب اسلامی در این دوره و در 18 فروردین 1359صورت گرفت. سخنگوی سازمان در پی ادعاهای حکومت عراق دربارهی جزایر سهگانهی ایرانی خلیج فارس، این تحرکات را محکوم کرد و از دولت عراق خواست تا هر چه سریعتر به این گونه موضعگیریهای تحریکآمیز و فتنهانگیز خاتمه دهد.[3]
آغاز رفتار منافقانهی سازمان
با وجود بیانیهی18 فروردین1359مبنی بر محکومیت اظهارات عراق پیرامون جزایر سه گانه، سازمان، رفتار منافقانهی خود را درباره جنگ ادامه داد. مسعود رجوی در پیام نوروزی خود در سال60، تحمیل جنگ به کشور را نتیجهی بیکفایتی مسئولان و دخالت در امور دیگران دانست و نوشت «آنان در سر، خیال جهانگشایی را میپروراندند و با تبلیغات خام و ناشیانهی خود، جرقهی آتش جنگ خانمانسوز را شعلهور کردهاند».